Bästa surfplattorna i budgetskiktet
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
8.6
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
1,589:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa surfplattorna i mellanskiktet
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
9.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
2,289:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla

Jämföra surfplattor

Marknaden är stor, det dyker upp fler och fler surfplattor allt eftersom tiden går och tekniken utvecklas. Därför är det extra viktigt att hitta en surfplatta som möter de behov som just du har. Detta kräver såklart att man jämför de olika plattorna som finns på marknaden för att hitta just den som uppfyller dina villkor till det bästa priset. För att göra detta måste man titta på lite olika funktioner och tekniska data.
Innan man jämför surfplattor måste man ställa sig vissa grundläggande frågor. Den första är såklart, ”Vad ska surfplattan användas till?” Ifall den bara kommer att användas för enkelt bruk såsom titta på lite hemsidor och ”slösurfa” behöver man inte vara lika kritisk när man jämför. Då är det en bra idé att jämföra priset först och främst. Har man däremot spel och andra krävande appar på önskelistan får man ta och ändra om i prioriteringen. I dessa fall ska man leta efter skarp grafik, snabb processor och gott om minne eftersom spel tar väldigt stor plats.

Faktorer att jämföra

Skärmstorlek
Skärmstorleken är såklart ganska avgörande. Den brukar ligga runt 10” men kan såklart variera en hel del. Fördelen med stor skärm på en surfplatta är att man ser bra och tydligt. Nackdelen är såklart att inte blir lika smidig och lätt att ta med sig. Detta måste vägas mot varandra.

Grafiken
När det kommer till grafik finns det lite olika saker att jämföra. Först och främst har vi upplösningen. Detta är hur många pixlar bilden innehåller, alltså hur skarp den blir. Man ska däremot inte bara stirra sig blind på det. Grafikprocessorn är också en viktig faktor eftersom det är denna som avgör hur snabbt surfplattan kan generera den bild som ska visar. Jämför detta noga ifall du har tänk att spela mycket spel.

Priset
Priset är bland det viktigaste för många. Jämför man och upptäcker att den surfplattan man vill ha är lite dyrare tycker jag ändå att man ska köpa den. Man köper inte surfplattor speciellt ofta, och eftersom man använder plattan mycket är det ofta väl värt de extra slantarna.

Surfplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa surfplattor än laptops. Orsaken till varför folk föredrar surfplattor är flera.

Dels är surfplattor något som blir allt billigare. Förr var surfplattor dyra i förhållande till laptops.

Läs mer

Surfplatta bäst i test

Att köpa en ny surfplattor idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att surfplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer