Bästa surfplattorna i budgetskiktet
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
8.6
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
1,589:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa surfplattorna i mellanskiktet
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
9.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
2,289:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla

Surfplatta 3G

När det kommer till att surfa på en surfplatta så är det självklart viktigt att man har en bra hastighet och ett stabilt nät. I princip hela Sverige är idag täckt av 3G nät vilket betyder att man kan komma upp i snabba hastigheter vid surfande. Man kan ju undra hur man kan koppla upp sig på 3G nätet med en surfplatta egentligen. Det går nämligen till som så att man sätter i ett simkort i sin surfplatta, precis som i en mobiltelefon, och detta gör att man kan få tillgång till 3G nätet.

Det är otroligt bekvämt att kunna koppla upp sig i princip var man än befinner sig för att kunna surfa eller kolla sin epost. Och i och med att 3G nätet är så pass snabbt så kan man även titta på videos genom streaming oavbrutet, lyssna på direktsänd radio med mera. En surfplatta med 3G gör att man inte behöver vara begränsad i sitt användande, alltså att man ständigt måste söka upp olika platser som erbjuder wifi. Så vare sig man sitter på bussen, på tåget, på sjön eller i sitt hem.

Det finns många olika alternativ när det gäller internet varianter, antingen så kan man ladda på sitt simkort med internet för 1 dygn, eller för flera dagar, alternativt månadsvis. Det finns olika typer av abonnemang man kan teckna med så man ständigt kan vara uppkopplat. En surfplatta med 3G gör att man kan komma åt sin mail och viktiga dokument man laddat upp överallt.

Det finns många typer av surfplattor att välja mellan samt i olika prisklasser, men en surfplatta med 3G är väldigt användbar, ett exempel är om man åker på semester utomlands, då kan man enkelt fixa ett simkort lokalt och ladda på med internet och surfa bäst man vill under hela semestern. Internet är något som skall vara snabbt och smidigt, inte trögt och långsamt. Och med 3G så är detta möjligt. Så ska man köpa en ny surfplatta som man vill kunna surfa på nätet var som helst med, så bör man absolut välja en surfplatta med 3G.

Surfplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa surfplattor än laptops. Orsaken till varför folk föredrar surfplattor är flera.

Dels är surfplattor något som blir allt billigare. Förr var surfplattor dyra i förhållande till laptops.

Läs mer

Surfplatta bäst i test

Att köpa en ny surfplattor idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att surfplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer