Bästa surfplattorna i budgetskiktet
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
8.6
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
1,589:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa surfplattorna i mellanskiktet
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
9.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
2,289:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla

Surfplatta Android

Android är ett mycket populärt operativsystem på surfplattor. Varför är då det systemet så populärt? Jo, dels för att det bjuder på många schyssta funktioner som andra operativ inte har tänkt på, och dels för att det är öppen källkod. Med öppen källkod menar man att vem som helst har tillgång att utveckla systemet och föra utvecklingen framåt. Av den anledningen finns det många fler justeringar och anpassningar av Android än av något annat system på marknaden.

Det finns en del olika versioner av Android som används på olika surfplattor. Det kan handla om allt ifrån Android 2.0 och uppåt. Ifall man ska köpa en surfplatta och har möjligheten att välja ska du se till att få en version som är 3.0 eller högre. Det var nämligen först till den versionen som man började anpassa operativsystemet för surfplattor och inte bara för mobiltelefoner.

En mycket stor fördel med surfplattor Android är att vem som helst får använda koden på deras surfplattor. Därför finns det många fler surfplattor från många fler tillverkare att välja mellan än om man jämför med till exempel iPad eller andra plattor som använder andra operativsystem. Utbudet är såklart en stor fördel eftersom du då kan hitta en surfplatta som passar just dig och dina behov samt prisklass utan att behöva lära dig ett helt nytt system. Du vet även att du kan synkronisera med din gamla surfplatta så att du inte tappat någon gammal och värdefull information.

När det kommer till utbudet på Android market, eller Google Play som det också kallas så har det båda sina för och nackdelar jämfört med appstore. Appar till en Surfplatta med Android är oftast billigare. Det finns många appar som är gratis för Android, men kostar en slant till iPhone, trots att det är exakt samma app. Detta beror på att det är enklare att utveckla appar för Android. Nackdelen är att det inte finns lika många appar till Android eftersom många väljer att prioritera iPads och iOS när de lanserar en app eftersom det är där den största målgruppen finns. Ifall du har en bra Androidsurfplatta lär du hitta mer än tillräckligt med roliga appar.

Surfplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa surfplattor än laptops. Orsaken till varför folk föredrar surfplattor är flera.

Dels är surfplattor något som blir allt billigare. Förr var surfplattor dyra i förhållande till laptops.

Läs mer

Surfplatta bäst i test

Att köpa en ny surfplattor idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att surfplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer