Bästa surfplattorna i budgetskiktet
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
8.6
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
1,589:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa surfplattorna i mellanskiktet
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
9.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
2,289:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla

Surfplatta test

Något som alltid är intressant är att testa surfplattor och se vad det är dom går för. Man måste däremot komma ihåg att alla inte har samma syfte med sin surfplatta. Vissa kanske bara behöver den för att läsa e-böcker medans andra vill ha den för att spela spel och se på film. Dessa två sysslor ställer såklart olika krav på surfplattornas text vilket man får ta hänsyn till. Ofast när man gör surfplatta test så olika modeller.

Test av Nya iPad (iPad 3)
iPad är för många samma sak som surfplatta. När man säger surfplatta får väldigt många upp en bild av en iPad i huvudet. Självklart beror detta på att Apple har så otroligt stora marknadsandelar, dels beror det på att iPaden sett mer eller mindre likadan ut sen första modellen samt att det är bra kvalitet på grejerna! Ifall man testar den iPad 2 med den nya iPad är det en hel del som skiljer. Prestandan har uppgraderats ordentligt vilket gör det till ett rent nöje att använda plattan. En annan stor uppdatering är att skärmen fått sig ett ordentligt ansiktslyft. Det är retrinaskärm som gäller med grymt hög upplösning. På en 9,7 tum stor skärm har de tryckt in 2048x1536px vilket är otroligt mycket.

Surfplattan Samsung Galaxy Tab
Samsungs variant är slående lik en iPad. Självklart så får man ha förståelse för att surfplattor ser ganska lika ut. Det är ju trots allt bara en stor skärm, mer eller mindre. Galaxy Tab har däremot ingen hem-knapp till skillnad från dess konkurrenter.
När det kommer till innehållet finns en hel del bra program med när man köper plattan. Eftersom denna plattan bygger på Android så går det att anpassa innehållet väldigt mycket vilket är skönt ifall man är tekniskt lagd och vill ha saker och ting på sitt egna vis.

Asus Eee Pad Transformer Prime
Här har vi en hybrid mellan dator och surfplatta som blivit mycket populär. Prismässigt ligger den slående likt iPaden vilket gör att man får lov att ställa lite krav på den. Skärmen har bra kontrast vilket är perfekt för e-böcker, däremot är skärpan inte i samma liga som iPad. Vad som är unikt med denna platta är att den har en dockningsstation som gör att det blir mer eller mindre en liten laptop med tangentbord.

Surfplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa surfplattor än laptops. Orsaken till varför folk föredrar surfplattor är flera.

Dels är surfplattor något som blir allt billigare. Förr var surfplattor dyra i förhållande till laptops.

Läs mer

Surfplatta bäst i test

Att köpa en ny surfplattor idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att surfplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer