Bästa surfplattorna i budgetskiktet
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
8.6
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 / GT-P3200 / SM-T2110 / SM-T2100 / SM-T210
1,589:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa surfplattorna i mellanskiktet
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
9.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 / GT-P5100 / GT-P5110 / GT-P5113 / SGH-I497
2,289:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla

Surfplatta

Är du trött och vill ligga och slappa i soffan? Med en schysst surfplatta kan du både ligga där samtidigt som du surfar och har full tillgång till nätet. En surfplatta är din perfekta kompis ifall du alltid vill ha snabb och bra tillgång till nätet utan att behöva släpa med dig en dator. Fördelen med en surfplatta kontra att använda en smartphone är att skärmen är så otroligt mycket bättre, större och tydligare. Detta är verkligen ett måste för den som är prylintresserad.

Vad används surfplattor till?
Surfplattor är det perfekta alternativet ifall du snabbt behöver kolla upp någonting på nätet, eller ifall du vill ha med dig hela internet i fickformat, utan att tumma på antalet tum som bildskärmen består av. En surfplatta klarar av att göra alla enkla uppdrag som en vanlig dator klarar av att göra. Du kan surfa, skriva dokument, föra anteckningar, komma åt din kalender och otroligt mycket mer. En stor fördel med surfplattor är att de använder appar, så man får tillgång till samma smarta funktioner som du har i en smartphone. Många använder även sin surfplatta som läsplatta för att läsa e-böcker.
Eftersom man kan använda appar till surfplattor så kan man mer eller mindre använda plattan till vad som helst. Ifall man har rätt installationer i hemmet kan man använda surfplattan för att styra TV-apparater, musikanläggningar och till och med husets belysning och garageport.

Olika surfplattor
Det finns två stora huvudgrupper av surfplattor. Den enda gruppen använder Android som system, och den andra Apples iOS. Som med allt annat finns det för och nackdelar med alla system. Generellt sett kan man säga att Android är mer flexibelt och har fler funktioner. Apples iPad är mycket mer låst, det går alltså inte att anpassa lika mycket. Däremot är iPad anpassad för att vara så användarvänlig som möjligt, något som många uppskattar när det kommer till just surfplattor.
Funktion och pris
Utbudet av surfplattor växer mer och mer vilket gör att det krävs en del research för att hitta den surfplattan som är mest prisvärd och bäst för just dina behov.

Surfplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa surfplattor än laptops. Orsaken till varför folk föredrar surfplattor är flera.

Dels är surfplattor något som blir allt billigare. Förr var surfplattor dyra i förhållande till laptops.

Läs mer

Surfplatta bäst i test

Att köpa en ny surfplattor idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att surfplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer